UUTISET

Uutisia ja tarinoita

Uusi, viihtyisä ja tarpeisiin sopiva koti

Aiemmin paritalossa asuneet Helvi ja Tauno Pellikka muuttivat 33 asuinvuoden jälkeen Helsingin Kannelmäestä Itä-Pakilaan. Eläkeläispariskunta huomasi sattumalta sanomalehdestä ennakkomarkkinoinnissa olevan uudiskohteen. Työmaahan ja suunnitelmiin käytiin saman tien tutustumassa.

”Emme etsineet uutta asuntoa, mutta tämä uudiskohde miellytti meitä heti. Muita vaihtoehtoja ei tarvinnut käydä edes katsomassa, vaan teimme saman tien päätöksen tämän kodin ostosta. Saimme heti kaupat tehtyä myös edellisestä asunnosta, joten kaikki sujui tosi hienosti.”

– Tauno Pellikka

helvijataunoHyvä sijainti ja toimiva pohjaratkaisu

– Viihdyimme edellisessä paritalossa, mutta myyntipäätökseen vaikutti asunnon ikä sekä pihatyöt sekä asunnon huoltotyöt mm. katon ja rännien putsaukset, joita oli paljon niin kesällä kuin talvella.

Poikamme asuu perheineen myös tässä lähellä ja se vaikutti sijainnin valintaan. Sijainti onkin erinomainen, koska alue on vanhaa omakotitaloaluetta ja tässä ei ole läpikulkua autoliikenteelle, kertoo Tauno muuton taustasyistä.

Näytä koko tarina...

Nyt uudessa kodissa saadaan nauttia lämpimästä ja aurinkoisesta maisemasta, joka avautuu olohuoneen suurista ikkunoista takapihalle. Asunnon sisä- ja ulkotiloissa on otettu huomioon esteettömyys riittävän väljällä mitoituksella huonetiloissa ja kulkuväylillä.

– Toiveenamme oli hiljainen ja rauhallinen alue ja tässä se toteutuu. Saimme uuden kodin ja tässä on mukavasti tilaa meille, pariskunta kertoo iloisena.

Mutkaton rakennusaika

helvijatauno2Kaupat uudesta asunnosta pariskunta teki keväällä 2015 ja pääsi seuraamaan rakentumista alusta asti. Rakennusaika sujui Helvin ja Taunon mukaan mukavasti. Rakennusprojektin aikana tulleet muutostarpeet ja -työt saatiin soviteltua helposti osaksi kokonaispakettia. Keittiökalusteet vaihdettiin ja sisätilojen pintamaalauksiin tehtiin muutokset toiveiden mukaisesti. Pihasuunnittelussa otettiin myös Helvin ja Taunon toiveet huomioon.

– Tässä oli seinät ja vesikatto päällä rakennusmaalla kun kävimme ensimmäisen kerran katsomassa kohdetta, Tauno muistelee.

– Kaikki muutokset sujuivat joustavasti. Huippu juttu on kun kodinkoneet ja asunnon muut laitteet ovat nykyaikaisia ja kaikki toimii hienosti, pariskunta toteaa tyytyväisenä.

Ammattimiehet työssä

Yhteistyö EcoRakennuksen kanssa sujui kokonaisuutena hyvin. Rakennuttaja piti aktiivisesti yhteyttä projektin etenemisestä.

– EcoRakennuksen yhteyshenkilö Eira Luukkanen, sekä rakennusmies, olivat meihin yhteydessä eikä tarvinnut itse soitella perään. Kun kävimme paikan päällä välillä katsomassa, niin aina kerrottiin mitä oli milloinkin tapahtunut. Ei ole moittimista, hienosti toimittiin ja esiteltiin asiat, kiittää Tauno.

– Kyllä työ on ollut loistavaa ja hyvin on kaikki mennyt, joten voimme suositella EcoRakennuksen asuntoja, toteavat Helvi ja Tauno lopuksi.

Anna Tuorila, MaViAT
logo

Näytä vähemmän

Uusi koti asukkaiden toiveiden mukainen

Kun Jan Ingberg ja Jani Kukkonen päättivät muuttaa Helsingin Töölöstä pois, alkoivat he etsiä avaraa ja isompaa asuntoa hyvien kulkuyhteyksien päästä keskustasta ja lentokentältä. Jan ja Jani muuttivat uuteen kotiin syyskuun alussa 2016.

”Ihastuimme heti alueeseen ja kohteeseen. Soitimme välittömästi EcoRakennuksen yhteyshenkilölle, jotta saimme vastaukset muutamiin tärkeisiin kysymyksiin. Ehdottomasti voimme suositella EcoRakennusta muille!”

– Jan & Jani

janjajaniSattumalta Jan ja Jani eksyivät sunnuntai ajelulla Itä-Pakilan viihtyisälle pientaloalueelle, johon oltiin sopivasti rakentamassa uutta rivitalokohdetta. EcoRakennus Oy:stä Jan ja Jani kuulivat ensimmäistä kertaa tutustuessaan rivitalokohteeseen rakennuttajan kanssa.

– Ostopäätös oli helppoa tehdä, koska pääsimme vaikuttamaan asunnon lopputulokseen. Toiveenamme oli avokeittiö, avarat huonetilat, sauna ja oma suojaisa piha, jotka löytyvät nyt tästä asunnosta, kertovat Jan ja Jani.

Näytä koko tarina...

Uusi koti on suunniteltu täysin asukkaittensa näköiseksi

img_1060-hdr-pieni

Uusi rivitalon päätyasunto on näyttävä kokonaisuus. Alustava pohjasuunnitelma, eli 4-5 h, kt + s, muutettiin käsittämään kaksi huonetta ja yhtenäisen suuren olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan. Asuntoon kuuluva reilunkokoinen lasitettu terassi on toimiva lisä sisäneliöihin.

img_9718Asukkaat saivat valita sisätiloihin valmiin materiaalipaketin sijaan mieleiset sisustusmateriaalit. Muutostöitä tehtiinkin reilusti, jotta kodista tuli mieleinen ja tarpeisiin sopiva. Muutoksia tehtiin sisällä keittiöön, pesuhuoneeseen ja saunaan sekä lattiamateriaaleihin.

– Kaikki mitä me halusimme ja mistä olimme haaveilleet, on nyt toteutunut uudessa kodissamme, kertovat Jan ja Jani.

Lisäksi he kehuvat uuden asunnon valoisuutta ja avaruutta sekä modernia ilmettä. Entisen asunnon kalusteet sopivat tilaan hienosti. Uutena hankintana asuntoon valittiin uusia valoja ja uudet pihakalusteet.

Kommunikointi rakennuttajan kanssa sujunut erinomaisesti

Jan ja Jani kiittävät, että yhteydenpito rakennuttajan kanssa on sujunut hienosti. Rakennusvaiheita käytiin myös useasti katsomassa paikan päällä.

– Eira Luukkanen EcoRakennuksesta huolehti kaikesta ja kaikki pienimmätkin muutokset mitä tuli vastaan, hoitui hienosti. Saimme kysymyksiimme nopeat vastaukset ja Eira oli aina valmis tapaamaan myös työmaalla. Kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin, Jan ja Jani kiittävät.

EcoRakennuksen uudiskohteessa on nyt asuttu muutama päivä. Jan ja Jani toteavat lopuksi, että kokemus oli todella hyvä. Kokonaisuuteen tyytyväisinä he suosittelevat mielellään EcoRakennuksen uusia kohteita myös muille joilla on toiveissa uusi koti.

– Ehdottomasti voimme suositella EcoRakennusta muille. Kokemuksesta voimme sanoa, että EcoRakennuksen kanssa asiat hoituvat, Jan ja Jani toteavat.

Anna Tuorila, MaViAT
logo

Näytä vähemmän

Call Now Button
CLOSE
CLOSE